Sałatka warstwowa
30/12/2022 - 14:36
kuchnia polska
Ocena:
(1)
Składniki:
- kukurydza – ok. 1 puszka
- seler w zalewie – mały słoiczek
- por - 1 szt.
- ananasy – niecała 1 puszka
- jajka ugotowane na twardo – 4-5 szt.
- majonez
Przygotowanie:
Kukurydzę wsypać na dno szklanego naczynia (najlepiej z pionowymi ściankami). Selera rozłożyć na kukurydzy. Pora umyć, wysuszyć, pokroić. Ułożyć kolejną warstwę tym razem z pora. Następna warstwa to majonez, należy go równomiernie rozsmarować (nie mieszać!). Jajka obrać, posiekać i równo rozłożyć następną warstwę, a na nich osączonego z zalewy i pokrojonego ananasa. Na koniec sałatkę obficie posmarować majonezem. Sałatkę nakładać tak, aby najgłębiej schowana kukurydza również znalazła się w porcji.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz