Ciasto bananowe
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
banany – 2 szt.
jajka – 2 szt.
cukier – 1/2 szklanki
masło – 16 dag
mąka - 2 szklanki (niecałe)
proszek do pieczenia
cynamon - 1/2 łyżeczki
orzechy
mleko
sól
Przygotowanie:
Do rozpuszczonego masła dodać cukier, zmiksowane banany i jajka. Zmiksować wszystko na garnku z ciepłą wodą. Wsypać orzechy, mąkę z proszkiem do pieczenia, szczyptę soli i cynamon. Jeśli ciasto jest zbyt gęste wlać odrobinę mleka.
Ciasto przełożyć do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką podłużnej formy (30 cm). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C i piec 1 godzinę.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz