Ciasto bananowe

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

banany – 2 szt.
jajka – 2 szt.
cukier – 1/2 szklanki
masło – 16 dag
mąka - 2 szklanki (niecałe)
proszek do pieczenia
cynamon - 1/2 łyżeczki
orzechy
mleko
sól

Przygotowanie: 

Do rozpuszczonego masła dodać cukier, zmiksowane banany i jajka. Zmiksować wszystko na garnku z ciepłą wodą. Wsypać orzechy, mąkę z proszkiem do pieczenia, szczyptę soli i cynamon. Jeśli ciasto jest zbyt gęste wlać odrobinę mleka.
Ciasto przełożyć do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką podłużnej formy (30 cm). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C i piec 1 godzinę.

pysznie.pl