Mus czekoladowy
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
gorzka czekolada – 2 tabliczki
cukier puder – 5 łyżek
jajka – 4 szt.
masło – 2 łyżki
woda – 4 łyżki
ubita śmietanka – 6 łyżek
sól – szczypta
Przygotowanie:
Czekoladę pokruszyć, wlać wodę i podgrzewać aby się rozpuściła. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem (3 łyżki), dodać czekoladę i wymieszać. Do białek dodać szczyptę soli ubić na sztywną pianę dodając pod koniec 2 łyżki cukru pudru. Masę czekoladową wymieszać z ubitą śmietaną i białkami. Przełożyć do miseczek i odstawić do lodówki na ok. 30 minut.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz