Domowy kebab z sosem czosnkowym
31/08/2015 - 14:01
kuchnia polska
Ocena:
(1)
Składniki:
filet z kurczaka - 200 g
przyprawa do kebabu - 1 łyżka
sałata - 4 liście
pomidor - 1 sztuka
cebula czerwona - 1 sztuka
frytki - 1 garść
olej - 1 łyżka
bułka do kebabu - 2 sztuki
sos Tarsmak - 1 sztuka
Przygotowanie:
Filety z kurczaka dokładnie natrzeć przyprawą i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić do ostygnięcia. Przekrojoną bułkę wstawić do rozgrzanego piekarnika razem z frytkami, żeby się podpiekły ( bułkę wyciągamy trochę szybciej) Ostudzonego fileta kroimy w paseczki, ponownie podsmażamy na patelni i umieszczamy razem z pokrojonymi warzywami i upieczonymi frytkami w bułce. Zawartość bułki polewamy obficie sosem czosnkowym "Tarsmak"
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz