Wątróbka z winogronami
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
wątróbka drobiowa – 50 dag
winogrona – 25 dag
słonina – 10 dag
mąka – 2 łyżki
białe wino – 1/2 szklanki
lub sok z winogron
woda – 3 łyżki
tymianek – 1 łyżeczka
sól, pieprz
Przygotowanie:
Winogrona umyć, obrać ze skórki, wyjąć pestki. Wątróbkę umyć, osuszyć, obtoczyć w mące ze szczyptą soli i pieprzem. Słoninę pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Na wytopionym tłuszczu obsmażyć wątróbkę, wlać wino, wodę i wsypać tymianek, wymieszać i zagotować. Kilka minut poddusić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz