Zupa krem z awokado

kuchnia gwatemalska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

awokado – 3 szt. rosół z kury - 1 lpierś z kurczaka (ugotowana)śmietana – 2 szklanki wytrawne sherry - 2 łyżki cytryna - 1/2 szt.sól, biały pieprz

Przygotowanie: 

Owoce awokado przekroić na pół i usunąć z nich pestki. Miąższ wydrążyć łyżką skropiś sokiem z cytryny i zmiksować. Do wcześniej ugotowanego rosołu i dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, zagotować. Zmiksowane awokado wymieszać dokładnie ze śmietaną, wlać do rosołu. Zupę chwilę podgrzewać, ale już jej nie gotować. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sherry. Zupę można podawać na ciepło lub na zimno z posmarowanymi masłem tostami.

 

pysznie.pl