Spaghetti bolognese z paryżanek
12/07/2012 - 10:23
kuchnia włoska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Parówki paryżanki - 6 makaron świderki lub wstążki - paczka cebula - 1 pieczarek - 200 g przecieru pomidorowego - 0,5 l bazyliaoreganooleju - 2 łyżki sólpieprz
Przygotowanie:
Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Parówki Paryżanki i cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy parówki i cebulę, dodajemy pieczarki oraz przyprawy. Dusimy przez 10 min, a następnie dodajemy przecier pomidorowy, sól i pieprz. Odcedzony makaron przerzucamy do garnka i mieszamy z sosem.
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz