Zupa rybna z makaronem
10/12/2012 - 13:36
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Międzybrodzki Makaron krajanka - 1 opakowaniewody - 1,5 litramarchwi - 100 gselera - 70 gśrednie pomidory - 2 sztukifileta z dorsza - 500 gkwaśnej śmietany 18% - 150 mlsłodkiej śmietanki - 150 mlmąki - 1 łyżkapora (jasna część) - 50 gkoperku - 1 pęczeksól, pieprz, sos sojowy do smaku - 1 szczypta
Przygotowanie:
W pierwszej kolejności kroimy marchew oraz seler i gotujemy w osolonej wodzie. Filet z dorsza należy podzielić na małe cząstki i dołożyć do warzyw. Obie śmietanki łączymy, hartujemy, a następnie wlewamy do zupy. Pokrojonego pomidora razem z porem dokładamy do całego wywaru, a następnie pieprzem i sosem sojowym doprawiamy do smaku. Po 2 minutach wyłączamy i dodajemy koper. Podajemy z Międzybrodzkim Makaronem krajanką.
Smacznego!
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz