Zupa rybna z makaronem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron krajanka - 1 opakowaniewody - 1,5  litramarchwi - 100 gselera - 70 gśrednie pomidory - 2 sztukifileta z dorsza  - 500 gkwaśnej śmietany 18% - 150 mlsłodkiej śmietanki - 150 mlmąki  - 1 łyżkapora (jasna część) - 50 gkoperku - 1 pęczeksól, pieprz, sos sojowy do smaku - 1 szczypta

Przygotowanie: 

W pierwszej kolejności kroimy marchew oraz seler i gotujemy w osolonej wodzie. Filet z dorsza należy podzielić na małe cząstki i dołożyć do warzyw. Obie śmietanki łączymy, hartujemy, a następnie wlewamy do zupy. Pokrojonego pomidora razem z porem dokładamy do całego wywaru, a następnie pieprzem i sosem sojowym doprawiamy do smaku. Po 2 minutach wyłączamy i dodajemy koper. Podajemy z Międzybrodzkim Makaronem krajanką.

Smacznego!

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera