Mięsna szpadka w trzech smakach
filet z indyka - 100 g
polędwiczka wieprzowa - 100 g
schab bez kości - 100 g
olej - 2 łyżki
przyprawy
Przyprawy: - do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir - do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek - do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z musztardą sarepską Tarsmak. Smacznego! Autor przepisów: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz