Mięsna szpadka w trzech smakach

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

filet z indyka - 100 g
polędwiczka wieprzowa  - 100 g
schab bez kości  -  100 g
olej  - 2 łyżki
przyprawy

Przygotowanie: 

Przyprawy:   - do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir - do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek - do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie   Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z musztardą sarepską Tarsmak.                                                              Smacznego!   Autor przepisów: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera