Usuwanie zapachu ryb
Mocny zapach smażonych ryby można zmniejszyć, kładąc na gorącej płycie kilka świeżych skórek pomarańczy lub cytryny.
Zapach po smażonych rybach można usunąć z patelni, kładąc na niej fusy po herbacie i zalewając je wodą. Następnie należy wodę zagotować i pozostawić do wystygnięcia.
Zapach ryb, w tym śledzi, można usunąć z talerzy mocząc naczynia w zimnej wodzie z sodą lub fusami z kawy.
Gotowane ryby będą wydzielały mniej przykrego zapachu, gdy do naczynia, w którym się gotują, wrzuci się kawałek suchej bułki, skórkę chleba lub obrany surowy ziemniak.
Przykry zapach ryb z lodówki i szafki można usunąć wstawiając do środka naczynie ze świeżo upalonymi, jeszcze ciepłymi ziarenkami kawy.
--------------------------------------------
Polecamy: Palety
zasłony duette, zasłony wewnętrzne, zasłony zewnętrzne, zasłony plisowane
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz