Placki grzybowe z sosem czosnkowym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- 1 kg ziemniaków- 30 g suszonych grzybów- 1 średniej wielości cebula- 3 jajka- 4 łyżki mąki- sos czosnkowy Tarsmak- olej- sól, pieprz do smaku

Przygotowanie: 

Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ugotowane i pokrojone w cienkie paseczki grzyby, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Usmażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym Tarsmak.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera