Aromatyczny indyk z patelni, bez pieczen

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

1 kg filetu z indyka1 łyżeczka pieprzu ziołowego1 łyżeczka pieprzu czarnego2 łyżeczki zmielonej papryki słodkiej3 łyżeczki czosnku granulowanego2 łyżeczki szałwii1 łyżeczka majeranku1 łyżeczka rozmarynu

Przygotowanie: 

Mięso z indyka słynie ze swoich walorów zdrowotnych. Ze względu na niską zawartość tłuszczu, a dużą białka, jest łatwo przyswajalne i lekkostrawne. My proponujemy prosty przepis na filet z indyka przygotowany bez tłuszczu, w torebkach do smażenia od Jana Niezbędnego.

 

 

Filet kroimy na kawałki i obtaczamy w ziołach. Poszczególne porcje umieszczamy w torebkach do smażenia Jana Niezbędnego. Zamykamy torebki. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu, ok. 7 minut z każdej strony.

www.janniezbedny.pl

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
niezbednikjanek