Aromatyczny indyk z patelni, bez pieczen
03/10/2014 - 11:23
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
1 kg filetu z indyka1 łyżeczka pieprzu ziołowego1 łyżeczka pieprzu czarnego2 łyżeczki zmielonej papryki słodkiej3 łyżeczki czosnku granulowanego2 łyżeczki szałwii1 łyżeczka majeranku1 łyżeczka rozmarynu
Przygotowanie:
Mięso z indyka słynie ze swoich walorów zdrowotnych. Ze względu na niską zawartość tłuszczu, a dużą białka, jest łatwo przyswajalne i lekkostrawne. My proponujemy prosty przepis na filet z indyka przygotowany bez tłuszczu, w torebkach do smażenia od Jana Niezbędnego.
Filet kroimy na kawałki i obtaczamy w ziołach. Poszczególne porcje umieszczamy w torebkach do smażenia Jana Niezbędnego. Zamykamy torebki. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu, ok. 7 minut z każdej strony.
www.janniezbedny.pl
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz