Panierowane podudzia z kurczaka z sosem
31/08/2015 - 15:47
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
podudzia z kurczaka - 4 szt. sólpieprzpapryka słodkamąka - 2 łyżki jajko - 2 szt. bułka tartapłatki kukurydzianeolejsos piri-piri \"Tarsmak\"
Przygotowanie:
Podudzia doprawić solą, pieprzem, papryką i odstawić do lodówki na parę godzin. Opanierować w mące, jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z płatkami w równych proporcjach. Tak przygotowane usmażyć w rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor. Smażenie nie powinno być zbyt szybkie (ok. 15 minut), aby mięso zdążyło dojść przy kości. Podawać z sosem piri-piri "Tarsmak"
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz