Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem
26/04/2017 - 23:24
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- jaja – 6 sztuk
- majonez lub jogurt typu greckiego – 4 łyżki
- łosoś wędzony – 100 g
- ikier jajeczny – 2 łyżki
- płatki migdałowe – 50 g
- sól
- pieprz biały
- kruche mini babeczki do nadzień słonych (np. Dan Cake) – 12 sztuk
Przygotowanie:
1. Jajka ugotować na twardo, po wystudzeniu przekroić na pół, oddzielić delikatnie żółtko od białek.
2. Żółtka umieścić w misce, dodać majonez lub jogurt grecki, drobno posiekanego łososia i likier jajeczny.
3. Dodać pokruszone płatki migdałowe, wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
4. Powstałą masą jajeczną wypełnić Mini babeczki do nadzień słonych (np. od Dan Cake)
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
10Okoliczność:
Wielkanoc- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz