Duszone żeberka
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
wieprzowe żeberka - 60 dag
cebula - 3 szt.
olej
ciemne piwo - 1/2 szklanki
mąka
sól, pieprz
Przygotowanie:
Żeberka umyć, pokroić, posypać solą i pieprzem, oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć żeberka i przełożyć do rondla. Cebule obrać, pokroić, podsmażyć. Cebulę przełożyć do żeberek, wszystko zalać wodą, dusić pół godziny. Wlać piwo, dusić razem 15-20 minut (mięso musi być miękkie). Jedną łyżkę mąki wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody, dodać do mięsa, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz