Sałatka z łososiem
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
wędzony łosoś - 25 dag
ziemniaki - 3 szt.
zielony ogórek - 1 szt.
cytryna - sok z 1/2 cytryny
koperek - 1 nieduży pęczek
sól, pieprz
olej - 1 łyżka
cytryna - 1/2 szt. do dekoracji
Przygotowanie:
Ziemniaki umyć, ugotować w skórce, przestudzić i obrać, pokroić w kostkę, lekko obsmażyć na rozgrzanym oleju, wystudzić. Koperek umyć, wysuszyć i posiekać. Ogórek dokładnie umyć, wysuszyć i pokroić w kostkę. Łososia pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać. Posypać koperkiem i udekorować cienkimi plasterkami cytryny.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz