Sernik na zimno - klasyczny
06/05/2007 - 11:54
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- serek homogenizowany - 50 dag
- masło roślinne - 15 dag
- jajka - 3 szt.
- cukier puder - 1/2 szklanki
- żelatyna - 2 łyżeczki
- biszkopty - 1 opakowanie
- galaretka truskawkowa - 2 opakowania
- truskawki
Przygotowanie:
Masło roślinne utrzeć na gładką masę z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać serki homogenizowane. Zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i wlać do masy serowej. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z masą. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Wylać na nie masę serową. Wstawić do lodówki, gdy masa stężeje poukładać na niej umyte truskawki. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Wystudzić, polać owoce i wstawić jeszcze na dwie godziny do lodówki.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz