Tiramisu pascala
04/12/2008 - 17:59
kuchnia włoska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ser mascarpone - 400 gbiszkopt/\"kocie języczki\"bardzo mocna kawa - 1 szklankalikier kawowy - 200 gsłodka śmietana (36%) - 300 gżółtka - 6 sztukcukier puder - 6 łyżekkakao/zmielona kawa - 5 łyżek
Przygotowanie:
Ubić śmietanę z połową cukru.
Żółtka utrzeć z resztącukru.
Całość ubijać na parze z częścią likieru.
Połowę ubitej śmietany wymieszać z serem i połową kawy.
Resztę kawy wymieszać z resztą likieru.
Biszkopt wyłożyć na blaszkę i nasączyć połową likieru z kawą.
Ułożyć krem na biszkopcie.
Udekorować pozostałą bitą śmietaną.
Posypać kakao/zmieloną kawą.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
10- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz