Warstwowy koktajl bananowo malinowy. Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
26/08/2016 - 12:03
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- Wiejskie bez laktozy ,,Piątnica” 400ml
- Śmietanka 30% „Piątnica” 200ml
- dojrzałe banany 3szt.
- kostki lodu 3-4 szt.
- cukier waniliowy 1 łyżeczka
- żółtko jajka (jajko należy wcześniej sparzyć) 1 szt.
- maliny świeże lub mrożone 500g
- woda mineralna 100ml
- kostki lodu 3-4 szt.
- miód 1 łyżeczka
- czekolada gorzka 3 kostki
Przygotowanie:
Banany, mleko, kostki lodu, cukier waniliowy i żółtko dokładnie zmiksować. Koktajl wlewamy do połowy wąskich szklanek.
Następnie należy zmiksować maliny z wodą, lodem i miodem. Wlewać powoli - po łyżce na warstwę bananową tak, aby się nie połączyły.
Podawać z bitą śmietaną, przyrządzoną ze śmietanki 30%. Koktajl posypać tartą czekoladą.
Smacznego!
Czas przygotowania:
20 minutLiczba porcji:
4Okoliczność:
Przyjęcie- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz