Tortilla w wersji FIT
22/04/2016 - 16:18
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 2 tortille (np. Dan Cake)
- 200g kurczaka
- 4 listki sałaty
- 1 cebula
- 4 łyżki kukurydzy konserwowej
- 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
- ½ papryki czerwonej
- 2 pomidory
- ulubione przyprawy
- 4 łyżki oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić na małe kawałki. Obtoczyć w oleju, doprawić odrobiną soli oraz ulubionymi ziołami. Piec w piekarniku 20min. w 180º. W tym czasie umyć i pokroić warzywa. Na tortilli ułożyć warzywa i kurczaka, złożyć oraz przekłuć długą wykałaczką.
Można podawać na zimno lub na ciepło.
Smacznego :)
Metoda przygotowania:
pieczenieCzas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4Okoliczność:
Przyjęcie- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz