Wegańskie śniadanie pełne błonnika (z owocami, mlekiem roślinnym i masłem orzechowym)
28/04/2017 - 11:52
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
2 garści „Twojego Błonnika” marki Britta
1 szklanka mieszkanki ulubionych owoców (np. malin, truskawek, kiwi, borówek)
500 ml mleka roślinnego np. kokosowego lub migdałowego
2 łyżki masła orzechowego
listki mięty do ozdoby
Przygotowanie:
1. Do miseczek wsyp po garści „Twojego Błonnika” marki Britta dodaj mleko roślinne (w zależności od preferencji może być zimne lub ciepłe).
2. Owoce oczyść, umyj. W razie potrzeby większe owoce poprzekrawaj.
3. Do miseczek z mlekiem oraz „Twoim Błonnikiem” dodaj owoce, łyżkę masła orzechowego, a na koniec miętę.
4. Tak przygotowany posiłek jest gotowy do spożycia.
Smacznego!
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz