Schab w sosie musztardowym
10/03/2010 - 17:46
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
schab - 30 dagmusztarda francuska - 2 łyżkimusztarda miodowa - 2 łyżkiocet winny (biały) - 1 łyżkawino wytrawne białe - 1 łyżkacebula szalotka - 1 sztuka
Przygotowanie:
Pokrój schab w plastry o grubości ok. 4cm. Włóż do torebki do gotowania na parze Jana Niezbędnego. Pozostałe składniki wymieszaj z pokrojoną cebulą i polej nimi schab. Odstaw na 15 minut, aby zamarynować mięso. Następnie włóż torebkę do kuchenki mikrofalowej. Gotuj około 5 minut. Podawaj z gotowanymi warzywami i/lub ryżem.
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz