Schab w wiosennej odsłonie
24/04/2014 - 11:47
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
schab bez kości - 4 sztukiświeży szpinak - 1 garśćser żółty MSM Mońki - 8 plasterkówsól - 1 szczyptapieprz - 1 szczypta100 g serka topionego MSM Mońki - 100 gramśmietanka słodka - 250 mlświeże zioła - 1 szczyptasól - 1 szczyptapieprz - 1 szczypta
Przygotowanie:
Serek rozpuścić w śmietanie, podgrzewając i często mieszając. Dodać posiekane zioła i doprawić do smaku. Kotlety cienko rozbić, doprawić solą i pieprzem, na każdy położyć liście szpinaku i po dwa plasterki sera. Zawinąć jak gołąbki, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie podlać szklanką wody i poddusić do miękkości (ok. 10 minut).
Podawać z sosem, rozkrojone, pokazując piękny środek.
Smacznego!
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz