Schab w wiosennej odsłonie

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

schab bez kości - 4 sztukiświeży szpinak - 1 garśćser żółty MSM Mońki - 8 plasterkówsól - 1 szczyptapieprz - 1 szczypta100 g serka topionego MSM Mońki - 100 gramśmietanka słodka - 250 mlświeże zioła - 1 szczyptasól - 1 szczyptapieprz - 1 szczypta

Przygotowanie: 

Serek rozpuścić w śmietanie, podgrzewając i często mieszając. Dodać posiekane zioła i doprawić do smaku. Kotlety cienko rozbić, doprawić solą i pieprzem, na każdy położyć liście szpinaku i po dwa plasterki sera. Zawinąć jak gołąbki, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie podlać szklanką wody i poddusić do miękkości (ok. 10 minut).

Podawać z sosem, rozkrojone, pokazując piękny środek.

Smacznego!

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera