Wątróbka wieprzowa smażona (panierowana)
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
wątróbka wieprzowa - 60 dag
mąka - 4 dag
sól
jajko - 1 szt.
tarta bułka - 10 łyżek
tłuszcz do smażenia
masło - 2 dag
Przygotowanie:
Wątróbkę wypłukać, osączyć, pokroić w plastry o grubości 1,5—2 cm. Panierować w mące, rozmąconym jajku i tartej bułce. Na rozgrzany tłuszcz, kłaść wątróbkę i smażyć na dużym ogniu, (wewnątrz wątróbka powinna pozostać różowa). Po usmażeniu posolić.
Podawać z ziemniakami, z sałatą, z jarzynami z wody, surówką z warzyw.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz