Pulpeciki z pesto

kuchnia włoska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Składniki dla 4 osób:

  • 4 łyżki pesto z bazylią Grand'Italia
  • 1 jajko
  • 1 drobno pokrojona szalotka
  • 300 g mielonej wołowiny
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • łyżka masła
Przygotowanie: 

Sposób przygotowania:
Zmieszaj mięso z cebulką, pesto, jajkiem i bułką tartą. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Usmaż pulpeciki na patelni na oliwe z oliwek z masłem, przewracając je aby zarumieniły się z wszystkich stron. Odsącz nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym przed podaniem.
 

 
 
 

flypr