Łosoś śródziemnomorski
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
filet z łososia - 30 dag
sok z 1 cytryny
oliwa - 2 łyżki
czosnek - 1 ząbek
bazylia - 1 gałązka
tymianek - 2 gałązki
cytryna - 1 cała
sól, pieprz
Przygotowanie:
Rybę umyć, pokroić w grube plasterki, polać sokiem z cytryny i odstawić na 2 – 3 godziny. Folię aluminiową posmarować oliwą, na niej położyć wyjętego z zalewy łososia. Rybę posmarować zmiażdżonym czosnkiem, posypać solą pieprzem, pokrojoną bazylią i tymiankiem. Piec 10 minut na grillu. Podawać z pokrojoną cytryną.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz