naleśniki zapiekane z serem na ostro
08/12/2008 - 13:53
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
mąka - 25 gadjajka - 3 sztukimleko - 1/4 lwoda - 1/4 ltwaróg - 1/2 kgżółtkocebula - 1 sztukaszynkamargarynakwaśna smietanasólpieprzzioła
Przygotowanie:
Z mąki, jaj, soli, mleka i wody zrobić gładką masę.
Odstawić na 20 minut.
Na rozgrzanej margarynie usmażyć na złoto naleśniki.
Twaróg utrzeć na krem dodając żółtko, sól, pieprz, zioła i posiekaną cebulę.
Każdy naleśnik posmarować cienko twarogową masą, położyć na masę plaster szynki, znów posmarować i zwinąć.
Naleśniki ułożyć na posmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie.
Piekarnik nagrzać do temp. 200°C.
Naleśniki polać śmietaną i zapiekać przez ok 20 min.
Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni.
Naleśniki posypać płatkami i podawać ciepłe.
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz