naleśniki zapiekane z serem na ostro

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

mąka - 25 gadjajka - 3 sztukimleko - 1/4 lwoda - 1/4 ltwaróg - 1/2 kgżółtkocebula - 1 sztukaszynkamargarynakwaśna smietanasólpieprzzioła

Przygotowanie: 

Z mąki, jaj, soli, mleka i wody zrobić gładką masę.

Odstawić na 20 minut.

Na rozgrzanej margarynie usmażyć na złoto naleśniki.

Twaróg utrzeć na krem dodając żółtko, sól, pieprz, zioła i posiekaną cebulę.

Każdy naleśnik posmarować cienko twarogową masą, położyć na masę plaster szynki, znów posmarować i zwinąć.

Naleśniki ułożyć na posmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie.

Piekarnik nagrzać do temp. 200°C.

Naleśniki polać śmietaną i zapiekać przez ok 20 min.

Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni.

Naleśniki posypać płatkami i podawać ciepłe.

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
yamimo