Ser, boczek i makaron!
23/09/2014 - 15:04
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Międzybrodzki Makaron kolanka - 250 gSer żółty starty - 1 szklankaBoczek - 5 plastrówMleko - 2 szklankiMasło - 1 łyżkaNatka pietruszki - 1 pęczekSól, pieprz, gałka muszkatołowa - 1 szczypta
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu, a następnie odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
Do małego garnka wlewamy mleko, dodajemy masło, sól i gałkę muszkatołową. Całość gotujemy, aż zrobi się sos.
Dodajemy starty ser i mieszamy. Zdejmujemy garnek z gazu i czekamy około 5 minut.
Na rozgrzanej patelni smażymy boczek.
W dużej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki (makaron, sos i boczek).
Na koniec posypujemy wszystko natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz