Szaszłyki z tuńczykiem

kuchnia włoska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

tuńczyk w sosie własnym Callipo - 3 puszki (160 g)starty parmezan - 50 gramjajka - 2 sztukibułka tarta - ok. 200 gramzielone oliwki bez pestek Serpis - 8 sztukpomidorki koktajlowe lub typu cherry - 18 sztuknatka pietruszkioregano, sól i pieprz do smaku

Przygotowanie: 

W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami. 

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
4
katarzyna_fly