Szaszłyki z tuńczykiem
17/09/2014 - 11:39
kuchnia włoska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
tuńczyk w sosie własnym Callipo - 3 puszki (160 g)starty parmezan - 50 gramjajka - 2 sztukibułka tarta - ok. 200 gramzielone oliwki bez pestek Serpis - 8 sztukpomidorki koktajlowe lub typu cherry - 18 sztuknatka pietruszkioregano, sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz