Szparagi w cieście francuskim

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- 1 pęczek szparagów zielonych- boczek wędzony parzony w plasterkach (- 1 łyżka oleju - 1 jajko - Sos tatarski Premium marki Tarsmak- 1 opakowanie gotowego ciasta francuski

Przygotowanie: 

Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać do połowy. Zawinąć po 3 szparagi w podwójny plaster boczku, a następnie całość owinąć paskiem ciasta francuskiego. Tak przygotowane szparagi ułożyć na blaszce. Szparagi posmarować olejem, a ciasto rozmąconym jajkiem. Piec w temperaturze 200 stopni C do momentu, aż ciasto nabierze złotego koloru. Podawać z Sosem tatarskim Tarsmak.

 

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

 

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera