Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka

polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- kalafior świeży                              250g
- ogórek świeży                               100g
- koperek                                          ½ pęczka
- twaróg chudy                                100g
- jogurt naturalny                            2 łyżki
- sól, pieprz do smaku
-Chleb Bawarski Dan Cake             1 bochenek

Przygotowanie: 

Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy  do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem.

Metoda przygotowania: 
gotowanie
Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera1