Paluchy Wiedźmy
1 jajko
100g margaryny
1/2 szklanki cukru pudru
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
szczypta soli
garść migdałów obranych ze skórki
1.Margarynę posiekaj i wyrób ciasto z pozostałymi składnikami (oprócz migdałów!).
2.Powstałe ciasto zawiń w fiolę spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny.Rozpal w piecu do temperatury 200 stopni Celsjusza.
3.Wyjmij ciasto, podziel je na małe części,które delikatnie rozwałkujesz w dłoniach.Powinny powstać takie ,,kluseczki".
4.Spójrz na swoje palce.Na tej podstawie ponacinaj na cieście po 3 linie w miejscach zgięć.Przepołów migdał na pół wzdłuż-to będą paznokcie twojej wiedźmy, które teraz możesz docisnąć do końcówek paluchów.
5.Przełóż je na blachę, włóż do piekarnika i piecz je przez 10-15 minut, aż się ładnie zrumienią.Po tym czasie wyłóż je na talerz, nie zjedz, poczekaj do imprezy halloween
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz