Krewetkowa przystawka
obranych krewetek - 600 gcukinia - 1 sztukgłówka cykorii sałatkowej - 1 sztukząbek czosnku - 1 sztorzeszków pini - 4 łyżkirodzynek - 4 łyżki• Glassa Gastronomica Ponti na bazie oct• płatki chilli (opcjonalnie)• natka pietruszki (opcjonalnie)• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia• sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Namocz rodzynki w zimnej wodzie. Na oliwie zeszklij posiekany czosnek i dodaj do niego krewetki. Dopraw je pieprzem i solą, a na koniec pokrop Glassą z octem balsamicznym z Modeny. Zdejmij patelnię z ognia i przestudź jej zawartość. Oddziel 12 zewnętrznych, większych liści cykorii, a resztę posiekaj i wrzuć do miski. Następnie dorzuć do niej pokrojoną w cienkie paski cukinię, orzeszki pini, odcedzone rodzynki i krewetki. Całość pokrop oliwą z oliwek i wymieszaj. Sałatkę podawaj na większych liściach cykorii i serwuj gościom.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz