Paprykarz ze szczupaka
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
szczupak - 1 kg (filety)
cebula - 2 szt.
tłuszcz – 3-4 łyżki
mąka – 3 łyżki
śmietana – 1/2 szklanki
sól, pieprz, papryka
Przygotowanie:
Filety obrać z ości, pokroić w kawałki szerokości 3 cm, posolić, oprószyć pieprzem i mąką, Obsmażyć na tłuszczu z dwóch stron. Cebulę obrać, pokroić
w drobną kostkę, usmażyć nie rumieniąc. Na cebulę położyć rybę, oprószyć papryką, wlać 1/4 1 wody, dusić pod przykryciem około 20 minut. Gdy ryba jest gotowa, podprawić sos mąki, zagotować. Połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz