Przepis na sałatkę z rukoli i żółtego se

kuchnia...
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

sałata rukolazielony ogórekpomidorżółty ser MSM Goudaporpieprz do smaku

Przygotowanie: 

Sos winegret:

- musztarda(1 łyżka)

- sok z 1 cytryny

- oliwa z oliwek (50ml)

- sok jabłkowy (100ml)

- cukier (1 łyżeczka)

- sól do smaku                      

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

 

 

Wykonanie:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Ogórka i pora pokroić w talarki, pomidora w ósemki, natomiast ser żółty MSM Mońki w drobną kostkę. Całość połączyć z rukolą i wymieszać. Sałatkę skropić sosem winegret i posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!

 

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera