Sałatka jesienna z sosem koperkowym
19/09/2012 - 10:50
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 1 mała młoda cukinia- ½ papryki czerwonej- ½ papryki żółtej- mała cebula- sałata strzępiasta- olej - 1 łyżka kaparów- garść owoców aronii- 4 plastry boczku grillowanego - Sos Koperkowy Tarsmak- pieprz grubo zmielony do smakuDressing:4 łyżki oliwy z oliweksok z ½ cytryny1 łyżeczka musztardy francuskiej
Przygotowanie:
Pokroić cukinię, paprykę żółtą i czerwoną na średniej wielkości kawałki, cebulę pokroić w pióra. Następnie składniki te podsmażyć na odrobinie oleju i ostudzić. Na poszarpane liście sałaty wyłożyć podsmażone warzywa, boczek, kapary i owoce aronii. Dodać oliwę wymieszaną z musztardą i sokiem z cytryny, a następnie polać całość Sosem Koperkowym Tarsmak. Udekorować gałązkami koperku, cząstkami cytryny i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz