sałatka ryżowa z kurczakiem
08/12/2008 - 11:32
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
sos chrzanowy - 3 łyżkiryż - 1 woreczekpieczony filet z kurczakajajka - 4 sztukiogórki konserwowe - 4 sztukipapryka czerwona - 1 sztukakukurydza konserwowa - 1 puszkasólpieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo.
Przyżądzić ryż (do wody można dodać liścia laurowego, kostkę rosołową lub cebulę naszpikowaną kilkoma goździkami).
Dodać odrobinę masła lub oliwy (żeby ziarna się nie sklejały.
Ostudzić.
Filet, jajka, ogórki i paprykę pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Połączyć wszystkie sładniki.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 minut
ILOŚĆ PORCJI: 6
KALORYCZNOŚĆ: 208 kcal na porcję
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz