Sałatka wiosenna z twarogiem
01/01/1970 - 01:00
kuchnia żydowska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ser biały (twaróg) - 30 dag
świeży ogórek - 1 szt.
rzodkiewki - 10 szt.
cebula (najlepiej biała) - 1 szt.
pomidor - 1 szt.
sól - 1/2 łyżeczki
śmietana – 1,5 szklanki
Przygotowanie:
Ogórek obrać, pokroić w kostkę. Rzodkiewkę umyć, wysuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać drobno posiekać. Pomidor sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. Twaróg rozkruszyć. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, posolić, polać śmietaną i delikatnie wymieszać.
Podawać ze świeżym pieczywem z masłem.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz