Sałatka z buraków i kozim serem

kuchnia włoska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

4 małe buraczkiroszponka,rukola,szpinak2 łyżki posiekanego szczypiorku wraz z c60 g serka koziego w rulonikuskórka starta z 1/4 cytrynykilka listków bazyliiSOS WINEGRET

Przygotowanie: 

Buraczki umyć, osuszyć, zawinąć każdy oddzielnie w folię aluminiową, ułożyć na blasze i piec ponad godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Rozwinąć jednego buraczka i nożem sprawdzić czy jest już upieczony al dente. Wystudzić i obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki. Buraczki można upiec wcześniej, nawet poprzedniego dniaSzparagi umyć, odciąć twarde końce i obrać twardą skórkę. Pokroić na kawałki i ugotować na parze (około 2 minuty). Szparagi tak jak buraczki powinny być ugotowane al dente.Sałatę umyć, osuszyć, pokroić większe liście i ułożyć w salaterkach. Przygotować sos winegret i zmieszać go z posiekanym ząbkiem czosnku.Do salaterek włożyć szparagi, buraczki, posypać szczypiorkiem i ułożyć pokrojony ser kozi. Posypać skórką cytrynową i rozłożyć bazylię. Polać sosem winegret. Wymieszać przed podaniem.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
mimek24