Sałatka z porów i owoców
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
pory - 2 szt.
jabłka - 2 szt.
pokrojone owoce - 2 szklanki (brzoskwinie, winogrona, śliwki)
majonez - 3-4 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżeczka
sok jabłkowy - 1 łyżeczka
pieprz - 1/4 łyżeczki
curry - 1/2 łyżeczki
mielona kolendra - szczypta
Przygotowanie:
Pory dokładnie umyć, odciąć twarde końce i ciemnozielone liście, białe części drobno pokroić. Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce. Owoce i pory wymieszać.
Przygotować sos: majonez wymieszać z sokiem z cytryny i sokiem jabłkowym,
przyprawić do smaku. Sałatkę polać sosem, wymieszać.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz