Sałatka z tuńczykiem
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ryż ugotowany na sypko - 1 szklanka
tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka
czerwona fasolka (z puszki) - 6 łyżek
zielony groszek (z puszki) - 6 łyżek
kukurydza (z puszki) - 6 łyżek
kiszone ogórki - 2 średnie
sól, pieprz
majonez – 3-4 łyżki
liście sałaty do dekoracji - kilka
Przygotowanie:
Liście sałaty dokładnie opłukać, wysuszyć, ułożyć w salaterce. Z fasoli, zielonego groszku i kukurydzy odlać zalewę, osączyć na sicie. Kiszone ogórki pokroić w kosteczkę. Ryż wymieszać z warzywami i tuńczykiem, dodać pieprz, majonez i ewentualnie sól, wymieszać. Ułożyć na liściach sałaty.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz