Zupa owocowa z gwiazdkami
24/05/2013 - 09:49
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ulubione owoce (porzeczka, malina) - 1 kgcukier do smakuwoda - 1 lsłodka śmietana - 150 mlMiędzybrodzki Makaron w kształcie gwiazd - 250 gmąka - 1 łyżka
Przygotowanie:
A. Zagotowujemy w wodzie wcześniej włożone owoce.
B. Całość doprawiamy cukrem do smaku, a następnie dodajemy słodką śmietanę.
C. Gotujemy makaron, odcedzamy, a później hartujemy go w zimnej wodzie.
D. Wszystkie składniki łączymy z zupą owocową. Podajemy według uznania na ciepło bądź na zimno.
Smacznego!
Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka
Polecają: Międzybrodzkie Makarony
Czas przygotowania:
20 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz