Surówka z czerwonej kapusty
01/01/1970 - 01:00
kuchnia żydowska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
czerwona kapusta - 1 kg
wrzątek - 3 szklanki
+ sól - 1 łyżka
cebula - 1 szt.
jabłko - 1 szt.
oleju lub oliwa - 4 łyżki
sok z cytryny - 5 łyżek
sól - 1 łyżeczka
Przygotowanie:
Kapustę poszatkować, zalać wrzątkiem z 1 łyżką soli, pozostawić na 15 minut, odcedzić, dokładnie osączyć. Olej, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier wymieszać.
Cebulę obrać, drobno posiekać. Jabłko obrać, zetrzeć. Cebulę i jabłka dodać do kapusty, polać sosem, wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz