Bakłażan z makaronem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki makaron gwiazdka - 250 grambakłażan - 3 szt.cebula - 2 szt.masło - 3 łyżkaczosnek - 4 ząbkisólpieprzzioła prowansalskie

Przygotowanie: 

Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bakłażany przekrajamy wzdłuż, z 3ch wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedną połówkę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą. Dokładamy makaron i pokrojony czosnek. Całość doprawiamy do smaku. Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych połówek bakłażana i pieczemy na blaszce w 180st.C przez ok 30 minut.

 

Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy - Robert Muzyczka

 

 

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera