Bakłażan z makaronem
26/08/2013 - 14:34
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Międzybrodzki makaron gwiazdka - 250 grambakłażan - 3 szt.cebula - 2 szt.masło - 3 łyżkaczosnek - 4 ząbkisólpieprzzioła prowansalskie
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bakłażany przekrajamy wzdłuż, z 3ch wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedną połówkę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą. Dokładamy makaron i pokrojony czosnek. Całość doprawiamy do smaku. Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych połówek bakłażana i pieczemy na blaszce w 180st.C przez ok 30 minut.
Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy - Robert Muzyczka
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz