Bigos jarzynowy na tymianku
05/02/2011 - 16:10
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
tymianek - 1 łyżeczka suszony,lub 3 łyżeczki świeżypieczarki - 0.25 kggroszek konserwowy - 1 puszkapapryka - 1 szt pokrojona w paskimarchewka - 3 szt pokrojona w słupkikapusta kiszona - 0,75 kgkapusta biała - 0,5 główkisól,pieprz,papryka słodka,chilli odrobinoliwa - 1 łyżka
Przygotowanie:
Na dno większego garnka wlać oliwę wsypać marchewkę,chwilę podsmażyć,dodać pieczarki,jak się lekko podsmażą wlać wodę 3/4 szklanki i wsypać resztę pokrojonych warzyw.Gotować na wolnym ogniu,często mieszając. Jakby odparowało,podlać odrobiną wody.Gdy warzywa zmiękną/ale mają być al dente/ dodać odcedzony groszek konserwowy.Przyprawić,pogotować kilka minut.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz