Buraczki zasmażane z chrzanem
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
buraki – 60 dag
mąka – 1-1,5 łyżki
masło – 1-2 łyżki
chrzan – 2 łyżki
czerwone porzeczki – 1 szklanka
cukier
sól
śmietana – 1/3 szklanki
Przygotowanie:
Buraki umyć, ugotować lub upiec w piekarniku. Przestudzić i obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Porzeczki przetrzeć, wymieszać z burakami. Masło stopić, dodać mąkę, wymieszać i zasmażyć nie rumieniąc. Zasmażkę wlać do buraków, dodać chrzan i wszystko razem poddusić. Na końcu doprawić do smaku solą i cukrem oraz wlać śmietanę.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz