Gotowane kolby kukurydzy
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
kukurydza - 4 kolby
mleko - 1/2 szklanki
woda - 1 l
cukier - 1 łyżka
masło - 10 dag
zielenina (natka pietruszki, szpinak, inne
świeże zioła) - 15 dag
sól, pieprz
Przygotowanie:
Zieleninę umyć, dobrze osuszyć, posiekać i ugnieść z masłem. Przyprawić pieprzem i solą. Masę zawinąć w folię, uformować walec i włożyć do lodówki na 30 min.
Zagotować wodę z mlekiem i cukrem. Kukurydze obrać z liści, umyć, włożyć do wrzątku. Gotować 20-25 min.
Masło odwinąć z folii, wyłożyć na talerzyk, pokroić w plasterki. Ugotowane, gorące kolby kukurydzy posmarować masłem z zieleniną.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz