Lasagne z łososiem i szpinakiem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

arkusze makaronu Lasagne Arrighi - 12 sztsos beszamelowy - 400 gświeży łosoś - 400 gmrożony szpinak w liściach - 500 gszczypta gałki muszkatołowejszczypta soli i pieprzuoliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Przygotowanie: 

Szpinak uduś ok 10 min. na oliwie z oliwek przyprawiając solą i pieprzem. Nie redukuj wody - wchłonie w płaty makaronu podczas pieczenia. Łososia pokrój na plastry.

Rozgrzej piekarnik do 180oC. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek. Na spodzie ułóż cienką warstwę szpinaku, następnie płaty lasagne, warstwę beszamelu i warstwę łososia i szpinaku. W tej kolejności ułóż 3 warstwy kończąc warstwą beszamelu. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut pod przykryciem.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
katarzyna_fly