Omlet ze szczawiem i żółtym serem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

4 jajka 50 g liści szczawiu3-4 łyżki startego sera żółtego GoudaMSM2-3 łyżki oliwysól, pieprz

Przygotowanie: 

Wykonanie Jajka wbijamy do miski i doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty ser Gouda. Szczaw myjemy, odrywamy łodyżki, zwijamy w  rulony i kroimy w cienkie paseczki. Podsmażamy na odrobinie oliwy aż zmięknie. Dodajemy jajka i całość mieszamy. Omlet smażymy na małym ogniu aż spód się zarumieni, po czym przewracamy na drugą stronę. Gotowy omlet posypujemy startym serem i doprawiamy pieprzem.

Smacznego!

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera