Omlet ze szczawiem i żółtym serem
19/08/2013 - 09:10
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
4 jajka 50 g liści szczawiu3-4 łyżki startego sera żółtego GoudaMSM2-3 łyżki oliwysól, pieprz
Przygotowanie:
Wykonanie Jajka wbijamy do miski i doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty ser Gouda. Szczaw myjemy, odrywamy łodyżki, zwijamy w rulony i kroimy w cienkie paseczki. Podsmażamy na odrobinie oliwy aż zmięknie. Dodajemy jajka i całość mieszamy. Omlet smażymy na małym ogniu aż spód się zarumieni, po czym przewracamy na drugą stronę. Gotowy omlet posypujemy startym serem i doprawiamy pieprzem.
Smacznego!
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz