Chudojewka
30/11/2008 - 15:50
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Rosół - 1 litrSerki topione kremowe (np Hochland) - 2-3 sztCzosnek - 2-3 ząbkiSzynka(albo wędzona kiełbaska) - 10 dagPieprzGrzanki
Przygotowanie:
Taką samą zupę znaleźliśmy w schronisku na Równicy (w Ustroniu), więc jeśli ktoś chciałby się ogrzać w zimowy wieczor to polecamy!
Do gotującego się rosołu dodać pokrojoną w kostkę wędlinę, serki topione oraz pieprz do smaku. Mieszać aż serki się rozpuszczą. Na sam koniec dodać świeżo wyciśnięty czosnek. Po nalaniu zupy do talerzy wrzucić grzanki.
Smacznego!
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz